Shampanskajan metsästys

Päiväkirjamerkintöjä viikonlopulta. Toiset vieraani J ja H saapuivat torstai-illan Allegrolla. Lyhyen visiitin tavoitteena oli katsella vähän kaupunkia, etsiä parasta venäläistä shampanskajaa, syödä hyvin ja edullisesti ja käydä Udelnayan kirpputorilla kalsariostoksilla. Perjantaina ja lauantaina kävin välillä koulunpenkillä.

Hymyilyä kysymykselle parhaasta shampanskajasta

Tarjoilijat, taksikuskit ja kaupan myyjät hymyilivät, kun kysyimme mikä olisi parasta venäläistä shampanskajaa. Ystävällisesti pyörittelivät päätään ja sanoivat: ”Pidän portugalilaisesta”, ”Juon votkaa ja olutta”. Olin perehtynyt asiaan myös googlailemalla ja sillä perusteella tehnyt oman kauppalistan merkeistä, jotka arvelin hinta-laatu-suhteeltaan sopiviksi:

  • Абрау-Дюрсо: Виктор Дравиньи (Abrau-Djurso: Viktor Dravigny)
  • Абрау-Дюрсо: Имерал (Abrau-Djurso: Imeral)
  • Лев Голицынъ (Lev Golitsyn)
  • Bosca

Päiden pyörittelystä huolimatta täällä kyllä juodaan shampanskajaa. Opiskelijabileissä se tarjottiin lämpimänä ja makeana muovimukeista. Viikonlopun testijuomat nautimme kylminä ja kuivina eli брют (brut). Näiden hinnat olivat supermarketissa 400-800 ruplaa pullo ja ravintoloissa 1000 ruplan molemmin puolin. Edullisinta Sovetskoje Shampanskojeta saa lähikaupasta alle 200 ruplaa pullo.

Testivoittaja jäi vielä julistamatta, joten tätä harjoitusta on jatkettava seuraavien vieraiden kanssa.

Taksilla ajelun helppous ja hauskuus

Viikonlopun saldoon kuului Gett taxi -palvelun käytön oppiminen. Olen aika aloittelija mobiiliapplikaatioiden käytössä, enkä ollut tähän asti saanut esimerkiksi Uberia toimimaan puhelimessani. Nyt sain vinkin Gett taxista ja se olikin heti toimiva ja helppo käyttää. Taksin sai samantien tai muutaman minuutin odottelulla, autot olivat siistejä ja kuskit mukavia. Hintakategorioita on useampi. Lyhyet matkat keskusta-alueella maksoivat noin 100-200 ruplaa. Kotoa Suomen rautatieasemalle sunnuntaina aamupäivällä hinta oli 200 ruplaa.

Hauskinta oli rohkaistua juttelemaan kuskien kanssa. Shampanskaja-suositusten lisäksi juttua irtosi töistä, opiskelusta ja yöelämästä. Erinomaista kieliharjoittelua!

Neva-risteilyllä laivastopoikien kanssa

Turistijuttuna kävimme reilun parin tunnin risteilyllä Nevalla ja keskustan pohjoispuolen saarten ympärillä. Suomenlahti aukeni aavana edessä ja kuvittelimme, minkälaista olisi navigoida sieltä Pelikaanilla kaupungin ytimeen. Olin etukäteen katsonut, että risteilyllä on englanninkielinen opastus ja että sieltä voi hop-on hop-off -tyyppisesti tehdä pysähdyksen Krestovskyn saarelle. Kumpikaan näistä ei pitänyt paikkaansa, ehkä ollaan jo sen verran sesongin ulkopuolella.

Maisemat, laiva, tarjoilut ja seura olivat kuitenkin erinomaiset ja 600 ruplan liput hintansa väärtit. Samalla risteilyllä oli iso ryhmä laivastokoulun poikia univormuissaan. J poseerasi heidän kanssaan sarjassa upeita valokuvia.

The North Islands of the Neva River, Astra Marine

Udelnayan kirppis ja kansankuppila

Lauantaina ohjelmassa oli 10 kilometrin metroajelu Nevan alitse keskustan pohjoispuolella sijaitsevalle Udelnayan kirpputorille. Udelnayan metroasemalta katsottuna junaradan toisella puolella on loputtomat rivit kauppoja ja kaupustelijoita niin sisä- kuin ulkotiloissa, myymässä uutta ja vanhaa tavaraa. Jos vaikka mitä neuvostokamaa ja vaateröykkiöitä. Jossain kohtaa mukava savun haju klapeilla lämpiävästä samovaarista ja toisessa kojussa pyörivät levysoittimet. Valokuvauksellisia esille panoja, mutta kamerana vain omat silmät.

Ostoslistalla olleet alusvaatteet, sukat, hanskat ja pipot hankittuamme siirryimme tihkusateesta lämmittelemään metroaseman vieressä olevaan kansankuppilaan.  Maukas soljanka-lihakeitto lämmitti sisältä ja paikan hillitön sisustussuunnittelu tekokukkineen piristi mieltä.

Hatsapuri i Vino viikonlopun georgialaisten voittajaksi

Torstai-iltana suuntasimme Suomen asemalta suoraan Vladimirskajan aseman lähellä olevaan Hatsapuri i Vino -ravintolaan (Sosialistitsheskaja ulitsa, 10). Pieni ravintola oli kodikas ja rento ja onneksi meille löytyi pöytä, vaikka emme olleet tehneet varausta etukäteen. Ruoka oli hyvää ja kaunista ja palvelu ystävällistä. Täällä tulee varmasti käytyä uudestaankin! Pietari.infon juttu Hatsapuri i Vinosta juuri sen avattua toukokuussa 2015.

Toinen viikonlopun georgialaisista oli naapurin Araxis-bar, jossa tosin nautimme vain olutta. Kolmantena testasimme kehuja saaneen Kishmishin. Runsas punaisen ja kullan värinen sisustus ja toisessa salissa antaumuksellisesti iskelmien karaokeversioita laulanut nainen. Epätodellinen tunnelma ja vain yhdet muut asiakkaat meidän lisäksemme. Dolmat, hatsapurit ja yrttisalaatit olivat kyllä hyviä. Ja kun seuraavana päivänä viimein mieleemme palautui että alkuruuaksi söimme juliennet, niin muistimme mukaan nekin olivat oikein hyvät.

Epätodellinen tunnelma saattoi johtua osittain ennen illallista salakapakassa nauttimistamme ginidrinkeistä. Tytöt olivat junatuttavilta saaneet vinkin ginibaarista, joka löytyy Liteyny prospekt 62 sisäpihalta ”mustan oven takaa”. Alkuillasta sinne ei ollut vielä muita eksynyt, mutta kuulemma porukkaa yleensä riittää. Ja miksipä ei, erinomaiset drinkit, hauska baari ja ystävällinen palvelu.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s