Lastenvaunuilla yli rotvallien

on

Viikonloppuna Pietarintielle matkasivat H, P ja A. Kaksivuotias katseli kaupungin vilinää uteliaana vaunuista, otti välillä päivänokoset ja välillä itkupotkuraivarit. Ravintoloista löytyi ihania leikkipaikkoja, keinuhevosia tai vähintään piirustuspaperia ja värikyniä.

Ihastelimme Verikirkon mosaiikkeja, kävelimme Michailovskin puiston halki, lumisateessa Fontankan vartta ja ruuhkaista Nevski Prospektia pitkin Palatsiaukiolle ja kahvilaan, jossa sai lämmitellä sukkasillaan. Viereisessä huoneessa vietettiin kuulemma perinteisiä venäläisiä päivällisiä yhteislauluineen ja leikkeineen. Iltavapaalla H:n kanssa katselimme Iisakinkirkon aukiolla upeaa valotaideshowta ja joimme lämpimät siiderit pesulabaarissa.

Hipsteripaikkoja ja vähän muutakin

Viikonlopun guljailujen varrelta löytyi monta kivaa paikkaa ja Lonely Planetin lapsiystävällisten paikkojen lista osoittautui toimivaksi.

  • ZOOM Cafe, Gorokhovaya ul. 22: Ilmapallolamput, leikkikaluja, kotoisa, cross-kitchen.
  • Botanika, Pestelya ul. 7: Pieni ja kaunis kasvisravintola, lumisade isojen ikkunoiden takana. Leikkipaikka. Pukemisesta väsynyt lapsi sai keksin läksiäisiksi.
  • Fontanka 20 sisäpiha: Pari ruokarekkaa, kahviloita, baareja, putiikkeja – täytyy tulla uudestaan paremmalla ajalla.
  • Taiga, Dvortsovaya Naberezhnaya 20: Työhuoneita ja design-kauppoja, kävimme vain alaovella, voisi tulla toiste tutkimaan.
  • Mirakl, Moshkov per. 4: Aikakahvila lähellä Talvipalatsia, kulman takana Taigasta. Kengät pois ja tossut jalkaan. Kitaran ja ukulelen soittelua ja laulelua.
  • Hochu Horcho, Sadovaya Ul. 39/41: Ginza-ravintoloihin kuuluva, turistinen, helppo ja tilava georgialainen Heinätorin laidalla.
  • Stirka, Kazanskaya ul. 20: Pesula ja baari, dj ja drinkki.
  • Yat, Moika 16: Palatsiaukiolta kivenheiton päässä venäläinen ravintola, hyvä ruoka, leikkipaikka, pupuja!

Vaunuilla liikenteessä

Jännitin etukäteen lapsen kanssa liikkumista. Tätä kaupunkia ei ole rakennettu esteettömäksi – on korkeita rotvalleja, kapeita jalkakäytäviä, paljon portaita ja vähän luiskoja. Mutta  monet ystävälliset kädet tarttuivat vaunuihin portaissa ja pitelivät painavia ovia kapeissa oviaukoissa.

Keskustassa ja julkisissa liikennevälineissä lastenvaunuja ei juurikaan näe. Sen sijaan isoissa puistoissa äidit työntelevät vaunuja ja leikkipaikkoja on paljon. Kuljimme kävellen ja taksilla. Takseissa on (yleensä) lastenistuimet, sillä ilman istuinta kuljettamisesta rapsahtaa tuntuvat sakot. Yksi kuski naputti, että lapsesta olisi pitänyt ilmoittaa tilatessa ja lisäsi laskuun 200 ruplan lapsilisän, mutta muuten oli mutkatonta. Bussia tai ratikkaa olisi voinut kokeilla, mutta ei nyt sattunut matkan varrelle. Metrossa ei ole hissiä, eikä siihen liukuportaiden tungokseen olisi ollut muutenkaan mukava mennä vaunujen kanssa.

Hatunnosto reippaille matkalaisille!

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s